Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Araghchi (ΥΠΕΞ Ιράν): Ο πόλεμος θα κοστίσει στoυς Αμερικάνους τρισεκατομμύρια δολάρια – Φόρος υπέρ Netanyahu

Παρέμβαση Araghchi (ΥΠΕΞ Ιράν): Ο πόλεμος θα κοστίσει στoυς Αμερικάνους τρισεκατομμύρια δολάρια – Φόρος υπέρ Netanyahu
Tις πρώτες μέρες των επιχειρήσεων, οι ΗΠΑ ξόδεψαν περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικές δράσεις.
Οι δαπάνες της Ουάσιγκτον λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τεχεράνη θα φτάσουν σε τρισεκατομμύρια δολάρια υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Abbas Araghchi.
Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδα Washington Post σχετικά με την πρόθεση του Πενταγώνου να ζητήσει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συνέχιση της επιχείρησης κατά του Ιράν, ο Araghchi δήλωσε: «Αυτά τα 200 δισ. είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Οι απλοί Αμερικανοί μπορούν να ευχαριστούν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και τους συνεργάτες του στο Κογκρέσο για τον τρισεκατομμυριαίο «φόρο υπέρ του Ισραήλ», ο οποίος σύντομα θα χτυπήσει την οικονομία των ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Araghchi
Ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, Kevin Hassett, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBS στις 15 Μαρτίου ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις πρώτες μέρες των επιχειρήσεων, οι ΗΠΑ ξόδεψαν περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικές δράσεις.
O Araghchi επέκρινε έντονα τις ενέργειες του Ισραήλ και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, κάνοντας λόγο για ηθική κατάρρευση στην εφαρμογή των παγκόσμιων κανόνων και της λογοδοσίας.
«Το Ισραήλ δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες της νομιμοποίησης των φρικτών μεθόδων τρομοκρατίας του.
Αλλά η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να αγνοήσει αυτή την αμεριμνησία· για κάθε ενέργεια υπάρχει αναπόφευκτα και πάντα μια αντίδραση.
Φανταστείτε έναν Πρόεδρο του Ιράν να παρουσιάζει ψυχρά μια λίστα θανάτου σε έναν ξένο πρέσβη: σε αυτήν να είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ηγέτες του Κογκρέσου, κορυφαίους στρατηγούς.
Και στη συνέχεια να δηλώνει, χωρίς δισταγμό: «Θα τους εξοντώσουμε, έναν-έναν».
Μέσα σε λίγες ώρες, ο κόσμος θα ξεσπούσε.
Έκτακτες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ακατάπαυστη υστερία των μέσων ενημέρωσης.
Κυρώσεις, απειλές, ίσως ακόμη και πόλεμος- όλα «τυλιγμένα» προσεκτικά στη γλώσσα του διεθνούς δικαίου και της υπεράσπισης της παγκόσμιας τάξης», πρόσθεσε ο Araghchi.
«Αλλά όταν πρόκειται για το Ισραήλ, οι συνήθεις κανόνες του παιχνιδιού φαίνεται ότι δεν εφαρμόζονται.
Οι ίδιοι φύλακες του «νόμου και της τάξης» σιωπούν, διστάζουν ή, χειρότερα, παρέχουν όπλα και κάλυψη.
Αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας δεν είναι υποκρισία.
Η υποκρισία υπονοεί ντροπή.
Αυτό είναι κάτι πιο ψυχρό: μια υπολογισμένη ηθική κατάρρευση—όπου οι κανόνες υπάρχουν μόνο για τους αντιπάλους και η ατιμωρησία είναι προνόμιο των συμμάχων», πρόσθεσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης